Kruiden en planten


Kruiden

Lang voordat de geneesmiddelen hun intrede deden, had men al ontdekt dat veel planten en kruiden een geneeskrachtig werking hebben. In de oudheid waren planten niet alleen belangrijk om te eten maar ook om te genezen en gezond te blijven. Tegenwoordig maakt men nog steeds gebruik van die en kennis en vinden we planten en kruiden in de homeopathie, voedingssupplementen,fytotherapie en Ayurveda.

Het verschil tussen planten en kruiden zit hem in de toepassing. Kruiden zijn natuurlijke smaakmakers en eetbaar. Niet alle planten zijn een kruid maar kruiden zijn wel een plant. De geneeskrachtige werking van planten en kruiden komt over het algemeen niet uit de hele plant maar van delen zoals blad, wortel of bloem. Die worden verwerkt in supplementen, geneesmiddelen of crèmes.

De planten en kruiden kunnen je lichaam namelijk ondersteunen bij uiteenlopende klachten. Het nadeel van planten en kruiden in gezondheidsproducten is dat mensen vaak denken "baat het niet dan schaadt het niet" en die gedachte brengt risico's met zich mee want er zijn planten of kruiden die bijwerkingen hebben en/of de werking van andere geneesmiddelen kunnen beïnvloeden waardoor ze niet voor iedereen geschikt zijn.

Raadpleeg daarom altijd een kruidengeneeskundige of uw arts voordat u iets gaat gebruiken.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin